O TĚCH ODPOJENÝCH

Potkáváte je dnes a denně. Zdá se vám, že žijí na úplně jiné planetě, než vy. Cokoli jste vy schopni ostře vnímat, oni jakoby vůbec neviděli. Ano, řeč je o "odpojených".

Odpojení jsou skutečně jinde. Žijí v jiné dimenzi. Covid je zastihl absolutně duševně a duchovně nepřipravené. Věřili systému, který jim dal často vysokoškolské vzdělání a dojem, že jsou úspěšní. A podle měřítek jím definovaných úspěšní skutečně byli. Formálně. Materialisticky. Věřili systému, protože na ně byl vždy hodný a cítili se v něm jako vítězové. Nemuseli moc myslet, stačilo pouze dodržovat systémové protokoly a formální úspěch se dostavil. To systém za ně myslel a jasně definoval, co je a není úspěch a jak ho dosáhnout. A za jejich poslušnost jim pak plnil jejich materialistická přání.

Pak přišel Covid. A v něm, zcela nevědomky, nejvíce utrpěla právě tato skupina. Když systém zavelel a opět jasně definoval, co je potřeba udělat, aby se porazil neviditelný nepřítel, bez váhání rozkaz splnili. A vůbec nechápali, jak tomuto dokonalému, lety prověřenému, systému může někdo odporovat v tak těžké chvíli. Vždyť systém vždy vše dělal dobře a umožnil jim uspět. Stačilo poslouchat a dodržovat jeho pravidla.

Spousta odpojených se stihla připojit včas, mnoho z nich však zůstává nadále v úplně jiném světě. Fakta se však derou na povrch a můžeme pozorovat zajímavé psychologické jevy, zejména na sítích.

Protože aby u těchto jedinců nedošlo k traumatizující kognitivní disonanci (to jest k rozporu mezi jejich viděním světa, činy a realitou), jsou se tihle tvorové schopni až zabít, jen aby byli konzistentní se svými předchozími rozhodnutími, jakkoli pitomá se zpětně zdají být. Něco někde vzadu v hlavě jim sice říká, že to, co si sami myslí, není pravda, oni však přesto konají a hovoří v opačném duchu ze strachu, že by museli sami sebe prohlásit za idioty a provést ve svém životě razantní změny.

Tak raději trolí na netu, primitivně doufajíce, že jich bude takhle pitomý názor zastávat více a tím pravdu vytěsní.

Ač jde o extrémně atavistické jednání, vidíme ho teď všude kolem, když se mnozí sami o sobě postupně dozvídají, že oni nebyli ti rozumní, nýbrž systému posloužili jako užiteční idioti. A aby k tomuto uvědomění nedošlo, jsou si ochotni jít i pro pátou, ba dokonce i pro šestou dávku..

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

LOGICKÉ DESATERO ANEB JAK ZŮSTAT ZDRAVÝ VE VĚKU COVIDISMU

ZVLÁŠTNOSTI NOUZOVÝCH PŘISTÁNÍ LETADEL

KRITICKÉ MYŠLENÍ V PĚTI BODECH